Ben je een Overijsselse transporteur en wil je je wagenpark verduurzamen? Dan heb je recht op een subsidie van €3.000,- voor een adviesrapport om dit mogelijk te maken. Mobilyze helpt je graag met de aanvraag én een adviesrapport op maat voor jouw wagenpark. Hieronder lees je wat de Zero Emissie Vervoer-scan (ZEV-scan) subsidie inhoudt en hoe jij daar gebruik van kan maken.

De Zero Emissie Vervoer-Scan is bedoeld voor Overijsselse ondernemers die willen weten wat de mogelijkheden zijn om elektrische vrachtwagens in te zetten. Het gaat hierbij om een rapport dat inzicht moet geven in de operationele, technische en financiële haalbaarheid van zero emissie vrachtvervoer. 

Voor wie is de subsidie?

Wil je als logistiek bedrijf de subsidie om te verduurzamen? Er zijn wel wat voorwaarden opgesteld door de provincie Overijssel om de subsidie te krijgen. De belangrijkste voorwaarde is dat het een Overijsselse rechtspersoon moet zijn die de subsidie ontvangt. Daarnaast moet minstens 25% van de gereden kilometers in Overijssel zijn. 

Meer weten over de voorwaarden om gebruik te maken van de subsidie om het wagenpark te verduurzamen? 

Onze Zero Emission heroes beantwoorden al je vragen

Wat houdt de Zero Emissie Vervoer-Scan in?

De scan om het wagenpark te verduurzamen is bedoeld om inzicht te geven in de mogelijkheden om het wagenpark emissievrij te maken. Met  de Zero Emissie Vervoer-scan geeft Mobilyze inzicht in de operationele, technische en financiële haalbaarheid van elektrische vrachtwagen en het opladen hiervan op eigen locatie. 

Het energiepaspoort, zoals Mobilyze de scan om het wagenpark te verduurzamen noemt, is een blauwdruk om het wagenpark te elektrificeren. 

Mobilyze

Om de subsidie voor het verduurzamen van het wagenpark te ontvangen, moet de scan worden uitgevoerd door een onafhankelijke derde die haar deskundigheid kan aantonen. Daarnaast moet met een referentieproject dat niet ouder is dan 12 maanden worden aangetoond dat de partij kennis heeft over het verduurzamen van een wagenpark voor vrachtvervoer. 

Mobilyze voldoet aan deze eisen en is daardoor de perfecte partner om een scan uit te voeren om je wagenpark te elektrificeren. 

Eerdere klanten

“Mobilyze legt in hele begrijpelijke taal uit wat de eventuele problemen zijn waar wij tegen aan kunnen lopen tijdens het opladen van onze elektrische truck. Gelukkig geeft hij tegelijkertijd aan hoe wij die problemen op kunnen lossen”.

Lees de case van G. Vlastuin

 

Eerdere klanten

Ben je een ondernemer in Overijssel en wil je ook gebruik maken van de subsidie? Vul onderstaand formulier in en wij helpen je bij ieder stap. 

cloud-green-mission-vision
cloud-green-checkmark-icons