Lengte-, breedte- of hoogtetransport. Hoe bijzonder de maten van een lading ook zijn, G. Vlastuin Transport uit Ede organiseert en verzorgt het vervoer. Van A tot Z. Naast special transport is G. Vlastuin ook gespecialiseerd in open groepagetransport, glaszetten, palletvervoer en kraantransport.

Energietransitie

G. Vlastuin Transport wilt graag haar CO2-emissie verlagen door gebruik te maken van elektrische voertuigen.. Door af te stappen van fossiel brandstof hoopt het bedrijf een positieve bijdrage te leveren aan groen transport op het Nederlands wegdek.

De uitdaging

Een van de grootste uitdagingen én tevens voordelen van een elektrische truck is het opladen op eigen terrein. Je haalt een van de grootste kostenposten onder eigen beheer, maar moet goed weten of de bedrijfslocatie hier geschikt voor is. Dit was precies waar G. Vlastuin Transport tegen aan liep met haar locatie in Ede.

In goede samenwerking met G. Vlastuin Transport konden we alle vragen beantwoorden die zij hadden met betrekking tot elektrische voertuigen op eigen terrein op laden. Dit doen we altijd met dezelfde drie stappen:

  1. Inventarisatie van de huidige situatie.
  2. Prognose van de toekomstige situatie
  3. Conclusie en advies.

Uiteindelijk konden we een energiepaspoort aanbieden die G. Vlastuin als handvat kan gebruiken om haar locatie toekomstbestendig te maken.

De samenwerking

“Robert legt in hele begrijpelijke taal uit wat de eventuele problemen zijn waar wij tegen aan kunnen lopen tijdens het opladen van onze elektrische truck” zegt Jaap Vlastuin, mede-eigenaar van G. Vlastuin Transport. “Gelukkig geeft hij tegelijkertijd aan hoe wij die problemen op kunnen lossen”.

Robert Gunsing, oprichter van Mobilyze: “Tijdens de samenwerking met Jaap was goed te merken hoe bereid hij is om mee te denken over de toekomst van zijn bedrijf. Dit heeft gezorgd voor een hele fijne samenwerking en wij wensen G. Vlastuin dan ook heel veel succes om verder te verduurzamen!”

Wil jij ook verduurzamen?

Ben jij benieuwd in welke fase jouw bedrijf zich bevind in de transitie naar elektrisch rijden? Welke kansen én valkuilen liggen er in de toekomst? Mobilyze helpt je met alle vragen rondom deze transitie, zodat jouw bedrijf kan doen blijven bewegen.

Jullie rijden, wij laden ze op!

KOM IN CONTACT

cloud-green-checkmark-icons
cloud-green-mission-vision
robert

Robert Gunsing

Robert is altijd al bezig geweest met mobiliteit, logistiek en duurzaamheid. Al sinds 2015 loopt Robert rondt in deze wereld waarin het draait om reizen, energie, laadpalen en elektrische (vracht)auto’s. Daarom had Robert al voor zijn afstuderen zijn toekomstplannen klaarliggen: Mobilyze starten en logistieke dienstverleners helpen om hun wagenpark te elektrificeren!
cloud-green-checkmark-icons

Soortgelijke cases