De missie van Mobilyze

Mobilyze werkt aan een wereld waarin reizen minder energie verbruikt. We werken toe naar een stad waarin wonen, werken en leven weer centraal staat, naast de auto.

We helpen het bedrijfsleven en de publieke sector met de transitie naar duurzame mobiliteit. Dat doen we niet alleen door praktische adviezen te geven, maar ook door aan de oplossing te werken als projectleider. We zijn een adviesbureau dat niet alleen meedenkt, maar ook meewerkt.


Onze aanpak

Jouw wagenpark is geen doel, maar een middel. Het is natuurlijk leuk om bedrijfswagens te hebben, maar ze kosten wel veel geld. In ons werk zijn er drie dingen heel belangrijk:

- Praktisch verduurzamen
- Verduurzaming financieel interessant maken
- Geen lange adviestrajecten, maar aanpakken

We kijken altijd eerst of we het aantal zakelijke kilometers kunnen verminderen. Want hoe minder kilometers jouw medewerkers rijden, hoe goedkoper het voor jouw bedrijf is en hoe meer milieuwinst we behalen. Daarna gaan we de kilometers die je moet maken, verduurzamen. Dat doen we door te kijken naar duurzame alternatieven, zoals elektrische auto’s en vrachtwagens, om je wagenpark zo duurzaam mogelijk te maken. Tot slot gaan we kijken hoe we laatste kleine verbeteringen kunnen toevoegen.

Natuurlijk verschilt de oplossing per sector. Een transportbedrijf kan niet werken zonder vrachtwagens of bestelbusjes en in een grote gemeente kan niet elke medewerker op de fiets komen. Onze oplossingen zijn daarom altijd maatwerk, waarbij we rekening houden met wat jouw bedrijf nodig heeft.

Aan de slag!

We zijn geen strategisch planbureau met plannen voor op de lange termijn. Onze adviezen zijn altijd duidelijk en praktisch. Dat doen we om twee redenen.

1. Verduurzamen gaat vaak langzaam. Wij zorgen er daarom voor dat jij morgen al aan de slag kunt met onze ideeën

2. We helpen je met het uitvoeren van onze eigen adviezen, dus de plannen moeten altijd haalbaar zijn.

Ons advies is daarom ook nooit een boekwerk aan informatie, maar juist praktisch ingericht. Je kunt er zelf mee aan de slag, of ons inzetten bij de uitvoering.

De drie V’s van Mobilyze

Verminderen

Hoe minder kilometers je maakt, hoe beter! Door efficiënter te rijden en onnodige kilometers te verminderen, bespaar je kosten.

Verduurzamen

We stimuleren het gebruik van elektrische vracht- en personenauto’s, het openbaar vervoer en fietsen.

Verbeteren

Het kan altijd beter! Samen kijken we naar efficiëntere auto’s voor je wagenpark en alternatieve brandstoffen.

De drie V’s van 

Mobilyze

Neem contact op
Eigenaar/Zero-Emission Hero

Robert Gunsing

Robert is altijd al bezig geweest met mobiliteit, beweging en duurzaamheid. Al sinds 2015 loopt Robert rondt in deze wereld waarin het draait om reizen, energie, laadpalen en elektrische auto's. Daarom had Robert al voor zijn afstuderen zijn toekomstplannen klaarliggen: Mobilyze starten en organisaties helpen om vervoersbewegingen en voertuigen efficiënter en duurzamer in te zetten!