elektrisch wagenpark

Provincie Gelderland heeft een subsidie beschikbaar gesteld aan de logistiek om het wagenpark sneller te verduurzamen. Met deze subsidie kunnen bedrijven een adviesrapport vergoed krijgen om het wagenpark te elektrificeren. Hoe je hier als bedrijf gebruik van kan maken en hoe hoog de subsidie is lees je hieronder. 

Subsidie om het wagenpark te verduurzamen

De transitie van diesel naar elektrisch is een enorme opgave voor de logistiek. In een sector dat nooit stil staat moeten bedrijven tijd maken om elektrische vrachtwagens succesvol te implementeren. Maar wat vraagt de energietransitie precies van de logistiek? Welke stappen moet een transporteur zetten om elektrische vrachtwagens succesvol in te zetten en op eigen terrein op te laden? Wat gaat dit betekenen voor de inzet van je vrachtwagens?

De eerste stap in de transitie is het beantwoorden van deze vragen. Dit kan met het energiepaspoort, een adviesrapport vanuit Mobilyze dat als blauwdruk voor de elektrificatie van het wagenpark dient.

Om de overgang van diesel naar elektrische vrachtwagens te versnellen heeft Provincie Gelderland een subsidie beschikbaar gesteld om dit adviesrapport volledig te vergoeden.

Wanneer kan je als logistiek bedrijf gebruik maken van de subsidie?

De belangrijkste randvoorwaarde voor de subsidie is de locatie. De aanvraag moet gebeuren door een rechtspersoon dat gevestigd is in Gelderland of via het Handelsregister verbonden zijn aan een rechtspersoon gevestigd in Gelderland.

Daarnaast is de subsidie nog geldig tot 31-12-2033. Aangezien er in totaal €300.000,- beschikbaar is gesteld voor dit rapport kan het zijn dat de einddatum eerder is bereikt dan gepland. Wacht niet te lang met de subsidieaanvraag.

Wat houdt de subsidie ter verduurzaming van het wagenpark in?

Er zijn twee subsidies beschikbaar gesteld door Provincie Gelderland om het goederenvervoer te verduurzamen:

  1. Een adviesrapport voor het verduurzamen van het wagenpark voor goederenvervoer. De bijdrage voor dit adviesrapport is €3.000,- 
  2. Een adviesrapport over het gebruik van zelf opgewekte energie om elektrische voertuigen op te laden. De bijdrage voor dit adviesrapport is €6.000,-

Energiepaspoort Mobilyze

Mobilyze beantwoordt met het energiepaspoort alle vragen die een transporteur kan hebben om het wagenpark te verduurzamen. Dit rapport is dé blauwdruk voor een elektrische wagenpark voor de logistiek. Eerst analyseren we de huidige situatie van het wagenpark en wordt uitgerekend wat het verwachte verbruik van de (toekomstige) elektrische vrachtwagens zal zijn. Op basis van deze berekeningen wordt een rapport aangeleverd waarmee onze klanten de transitie succesvol kunnen doorlopen.

De inhoud van het energiepaspoort komt precies overeen met de voorwaarden die gesteld zijn om in aanmerking te komen voor de subsidie. Dit betekent dat het energiepaspoort voor bedrijven in Provincie Gelderland momenteel volledig gesubsidieerd kan worden.

 

Benieuwd hoe jouw logistiek bedrijf de energietransitie succesvol kan doorlopen?

Mobilyze helpt je hierbij. Wij zorgen dat jij voorop kan lopen in de transitie naar elektrisch rijden, zonder dat jouw operatie stil komt te liggen.

Jullie rijden, wij laden ze op!

 

 

cloud-green-mission-vision
cloud-green-checkmark-icons