Vos Logistics, een toonaangevende speler in de transport, heeft een van de grootste rijdende wagenparken in Nederland. Met een moderne vloot van 1.300 trekkende voertuigen, 4.400 getrokken eenheden en 30 eigen vestigingen met 320,000 m2 opslagcapaciteit behoort zij tot de grotere logistieke dienstverleners van Europa.

B2C en fijnmazige distributie
Naast het internationale netwerk is B2C en fijnmazige distributie een van de focus gebieden binnen Vos Logistics. Dit omvat zowel het afleveren van goederen thuis bij consumenten als aan bedrijven in de retail, zorg en andere branches. De komende jaren gaat hier flink op ingezet worden, wat in lijn is met hun visie om beter, sneller, goedkoper en duurzamer te worden.

duurzaamheid, elektrische vrachtwagens, hernieuwbare brandstofeenheden, elektrificatie wagenpark

De uitdaging
Een van de uitdagingen van elektrificatie is de energie capaciteit / infrastructuur van een locatie. Daarom legde Vos Logistics bij Mobilyze de vraag neer om een tool te ontwikkelen waarmee de energie behoefte van hun panden uitgerekend kan worden voor de elektrificatie van hun rijdende vloot.

De oplossing
Mobilyze heeft voor Vos Logistics een rekentool ontwikkeld waarbij er in een vroeg stadium huidige locaties en eventuele nieuwe locaties gekeurd kunnen worden op het faciliteren van elektrische voertuigen. Op basis van het wagenpark, ritten patroon en energiegebruik pand kan er eenvoudig inzicht gecreëerd worden in de benodigde netaansluiting en bijbehorende business case.

De samenwerking
“We zijn actief aan het werk om in 2028 volledig emissievrij te zijn. Dit betekent actief investeren in oplossingen die dit mogelijk maken. Mobilyze heeft ons geholpen met de eerste stappen om inzicht te verkrijgen over wat de verwachte stroomverbruik zal zijn met elektrische voertuigen” zegt Roy van Tilburg, Business Unit Manager bij Vos Logistics.

Robert Gunsing, oprichter van Mobilyze: “Als energiepartner voor logistieke dienstverleners zijn wij het eerste contactpunt bij het opladen van elektrische voertuigen op eigen locatie. Met onze analyses weten we of het stroomnetwerk dit aankan en zorgen wij ervoor dat de kosten per gereden kilometer zo laag mogelijk zijn. We kijken terug op een geslaagde samenwerking en wensen Vos Logistics succes in de duurzame transitie waar zij zich in bevinden”.

Wil jij ook verduurzamen?
Ben jij benieuwd in welke fase jouw bedrijf zich bevind in de transitie naar elektrisch rijden? Welke kansen én valkuilen liggen er in de toekomst? Mobilyze helpt je met alle vragen rondom deze transitie, zodat jouw bedrijf kan blijven bewegen.

Jullie rijden, wij laden ze op!

KOM IN CONTACT

cloud-green-checkmark-icons
cloud-green-mission-vision
robert

Robert Gunsing

Robert is altijd al bezig geweest met mobiliteit, logistiek en duurzaamheid. Al sinds 2015 loopt Robert rondt in deze wereld waarin het draait om reizen, energie, laadpalen en elektrische (vracht)auto’s. Daarom had Robert al voor zijn afstuderen zijn toekomstplannen klaarliggen: Mobilyze starten en logistieke dienstverleners helpen om hun wagenpark te elektrificeren!
cloud-green-checkmark-icons

Soortgelijke cases