De verduurzaming van een wagenpark vol vrachtwagens, dat lijkt in 2021 nog lang niet zo makkelijk. Toch ging Mobilyze de uitdaging aan!

Familiebedrijf Swartjes Transport BV uit Nijmegen biedt al ruim 60 jaar logistieke- en milieudiensten aan. Naast afvalverwerking en -inzameling hebben ze hun diensten uitgebreid met transport opdrachten en hulp bij overslag. In de stadsregio Nijmegen helpen ze zowel particuliere als zakelijke partners doormiddel van containerverhuur en -transport doormiddel van hun 14 vrachtwagens. Mobilyze is gevraagd om het gebruik van het wagenpark te analyseren en een plan te schrijven voor de verduurzaming van het wagenpark.

 

Zero-Emissie zones
Voor Swartjes Transport is het essentieel om altijd op tijd bij de klant te zijn. Door de verwachtte Zero-Emissie Zones in Nijmegen en de lange laadtijden van een elektrisch voertuig was het voor Swartjes Transport van belang op een duidelijk plan te hebben voor het uitvoeren van deze complexe overgang. Hiermee wordt voorkomen dat ze voor verassingen komen te staan op het moment dat de verduurzaming wettelijk verplicht wordt.

Mobilyze heeft er daarom voor gekozen om eerst duidelijk in kaart te brengen welke wetten de komende jaren van kracht worden in de regio. Hierdoor was het duidelijk aan welke eisen het wagenpark van Swartjes moest voldoen. Voor de verduurzaming van het wagenpark heeft Mobilyze verschillende opties voorgelegd aan Swartjes. Deze opties zijn vervolgens doorgenomen om uiteindelijk voor de beste optie een implementatieplan te presenteren.

Last-mile distributie
Daarnaast zag Mobilyze een mogelijkheid voor Swartjes om voor andere bedrijven de last-mile distributie op een duurzame manier te verzorgen. Door samen te werken met andere transporteurs werd het verduurzamen van het wagenpark financieel haalbaar, waardoor de komende jaren ook Swartjes Transport kan toewerken naar een schoon en efficiënt wagenpark.

‘Swartjes Transport kwam bij ons met een interessant vraagstuk. Door de centrale ligging zagen we niet alleen de mogelijkheid om hun eigen wagenpark te verduurzamen, maar ook de last-mile distributie voor andere bedrijven aan te pakken. Hierdoor is het voor Swartjes een financieel haalbaar project, waarbij we uiteindelijk samen een impact kunnen realiseren op een groter gedeelte van de transportsector en de stadsdistributie in Nijmegen.’ – Odin Kloppers

Ben jij benieuwd hoe voor jou bedrijf  de verduurzaming van het wagenpark financieel aantrekkelijk kan worden? Of wil je meer weten over rijden met elektrische voertuigen?

Neem dan contact op via: +31 24 2022 034

cloud-green-checkmark-icons
cloud-green-mission-vision
robert

Robert Gunsing

Robert is altijd al bezig geweest met mobiliteit, logistiek en duurzaamheid. Al sinds 2015 loopt Robert rondt in deze wereld waarin het draait om reizen, energie, laadpalen en elektrische (vracht)auto’s. Daarom had Robert al voor zijn afstuderen zijn toekomstplannen klaarliggen: Mobilyze starten en logistieke dienstverleners helpen om hun wagenpark te elektrificeren!
cloud-green-checkmark-icons

Soortgelijke cases