Als Rioleringsbeheerder verzorgt Van der Velden dat deel van onze infrastructuur waarbij je misschien niet dagelijks stil staat, maar toch essentieel is. Toen bleek dat er een mogelijkheid was om met onze kennis deze essentiële bedrijfstak te helpen, stonden wij te springen om aan de slag te gaan!

Als rioleringsbeheerder is Van der Velden in meerdere steden in heel Nederland actief. Naast rioleringsbeheer biedt Van der Velden ook een olie & vet verwerkingsservice vanuit hun locatie in Buren. Hiervoor gebruiken ze hun wagenpark met ruim 50 ton zware-vrachtwagens. Het is voor Van der Velden noodzakelijk een plan te ontwikkelen voor de verduurzaming van het wagenpark. Hiermee kunnen ze in de toekomst hun essentiële werk kunnen blijven uitvoeren in de binnensteden. Daarom is Mobilyze gevraagd een analyse te maken van de mobiliteitsbehoefte van Van der Velden.

Mobilyze heeft ervoor gezorgd dat Van der Velden compleet ingelicht was over de nieuwe wetgevingen omtrent Zero-Emissie stadslogistiek. Vervolgens zijn er drie verschillende scenario’s geschetst om de betreffende steden te kunnen blijven bezoeken. Bij de scenario’s is er een implementatieplan en een prijsindicatie gemaakt, zodat Van der Velden een overzicht heeft van alle kosten en baten van de verschillende scenario’s.

Uiteindelijk bleek dat er nog geen elektrische vrachtwagens op de markt zijn die de mobiliteitsbehoefte van Van der Velden 1-op-1 zouden kunnen vervullen. Deze vrachtwagens zijn wel in aantocht. Mobilyze kon aanduiden wanneer het voor Van der Velden financieel aantrekkelijk is om de verduurzaming in gang te zetten. Door een prognose te maken van de Total Cost of Ownership van de verschillende scenario’s. Van der Velden heeft hierdoor een duidelijk beeld van de toekomstige verduurzaming van het wagenpark.

Ben je ook benieuwd naar de manier waarop elektrische voertuigen en hubs binnen het logistieke vraagstuk van uw organisatie passen? Neem dan contact met ons op via: +31 24 20 22 034

 

cloud-green-checkmark-icons
cloud-green-mission-vision
  • Analyse huidige energiegebruik
  • Overzicht toekomstige wetgeving
  • Scenario’s voor verduurzaming wagenpark
  • Concreet verduurzamingsplan wagenpark

‘Mobilyze heeft ons inzicht gegeven in de complexe materie omtrent de milieu en nul emissiezones en heeft ons een goed advies gegeven welke richting wij op moeten met verduurzaming van ons wagenpark voor inzameling en rioolwerkzaamheden in de binnensteden(nul-emissiezones).’

robert

Robert Gunsing

Robert is altijd al bezig geweest met mobiliteit, logistiek en duurzaamheid. Al sinds 2015 loopt Robert rondt in deze wereld waarin het draait om reizen, energie, laadpalen en elektrische (vracht)auto’s. Daarom had Robert al voor zijn afstuderen zijn toekomstplannen klaarliggen: Mobilyze starten en logistieke dienstverleners helpen om hun wagenpark te elektrificeren!
cloud-green-checkmark-icons

Soortgelijke cases