terug naar case overzicht

Plannen Zero emissie rioleringsbeheer Van der Velden

Als Rioleringsbeheerder verzorgt Van der Velden dat deel van onze infrastructuur waarbij je misschien niet dagelijks stil staat, maar toch essentieel is. Toen bleek dat er een mogelijkheid was om met onze kennis deze essentiële bedrijfstak te helpen, stonden wij te springen om aan de slag te gaan!

Als rioleringsbeheerder is Van der Velden in meerdere steden in heel Nederland actief. Naast rioleringsbeheer biedt Van der Velden ook een olie & vet verwerkingsservice vanuit hun locatie in Buren. Hiervoor gebruiken ze hun wagenpark met ruim 50 zware-vrachtwagens. Het is voor Van der Velden noodzakelijk een plan te ontwikkelen voor de verduurzaming van het wagenpark. Hiermee kunnen ze in de toekomst hun essentiële werk kunnen blijven uitvoeren in de binnensteden. Daarom is Mobilyze gevraagd een analyse te maken van de mobiliteitsbehoefte van Van der Velden en een toekomst plan te schrijven voor de vergroening van het wagenpark.

Mobilyze heeft ervoor gezorgd dat Van der Velden compleet ingelicht was over de nieuwe wetgevingen omtrent Zero-Emissie stadslogistiek. Vervolgens zijn er drie verschillende scenario’s geschetst om de betreffende steden te kunnen blijven bezoeken. Bij de scenario’s is er een implementatieplan en een prijsindicatie gemaakt, zodat Van der Velden een overzicht heeft van alle kosten en baten van de verschillende scenario’s.

Uiteindelijk bleek dat er nog geen elektrische vrachtwagens op de markt zijn die de mobiliteitsbehoefte van Van der Velden 1-op-1 zouden kunnen vervullen. Deze vrachtwagens zijn wel in aantocht. Mobilyze kon aanduiden wanneer het voor Van der Velden financieel aantrekkelijk is, om de verduurzaming in gang te zetten. Door een prognose te maken van de Total Cost of Ownership van de verschillende scenario’s. Van der Velden heeft hierdoor een duidelijk beeld van de toekomstige verduurzaming van het wagenpark.

 

De resultaten

  • Analyse huidige energiegebruik
  • Overzicht toekomstige wetgeving
  • Scenario's voor verduurzaming wagenpark
  • Concreet verduurzamingsplan wagenpark

Henk Verschoor, Manager Materieeldienst bij Van der Velden

‘Mobilyze heeft ons inzicht gegeven in de complexe materie omtrent de milieu en nul emissiezones en heeft ons een goed advies gegeven welke richting wij op moeten met verduurzaming van ons wagenpark voor inzameling en rioolwerkzaamheden in de binnensteden(nul-emissiezones).’

FUNCTIE OMSCHRIJVING

Maurice den Biesen

Als Technisch Bedrijfskundige brengt Maurice nu zijn technische kennis van elektrotechniek en de energiemarkt samen met het slim inrichten van logistieke processen.

Soortgelijke cases

Verduurzamingsonderzoek De Variabele
Als vastgoedbeheerder is De Variabele op meerdere punten bezig met de verduurzaming van hun organ...
Toekomstvisie wagenpark Swartjes Transport & Afvalcontainers
De verduurzaming van een wagenpark vol vrachtwagens, dat lijkt in 2021 nog lang niet zo makkelijk...